Sanatatea orala este foarte importanta. Din pacate, multi dintre romani nu inteleg acest aspect, si din acest motiv ajung sa se confrunte cu probleme cu dantura.
Infectii dentare, inflamatii sau chiar pierderea unuia sau mai multor dinti se numara printre consecintele unei igiene orale incorecte.
In cazul in care unul sau mai multi dinti naturali au cazut, din varii motive, cel mai sigur vei avea nevoie de un implant dentar sau chiar si o coroana dentara.
Ce reprezinta, exact, o coroana dentara
Daca despre implantul dentar cam stii ce inseamna, lucrurile se complica putin atunci cand avem in vedere coroana dentara. Medicii specialisti ne informeaza ca este vorba despre o restaurare protetica, al carei rol este sa iti protejeze cat mai bine dintele natural.
De asemenea, are un rol foarte important in refacerea dintelui care a fost afectat. Important este ca aceasta coroana ne ajuta sa imbunatatim si aspectul danturii noastre, venind si in completarea unui tratament care a impus un implant dentar.
Cand este nevoie de coroana dentara?
Exista mai multe situatii cand este necesara o coroana dentara. Printre acestea se afla cazurile in care dintii naturali, din varii motive, ajung sa se macine, sa se fractureze, ciobeasca sau chiar rupa.
Daca iti doresti din nou ca zambetul tau sa fie unul frumos, rezistent si cu un aspect cat mai natural, atunci coroana dentara este raspunsul la cererea ta.
Tipuri de coroane dentare
Dupa cum este si normal, exista mai multe tipuri de coroane dentare, fiecare dintre ele cu avantajele sale. Ti le vom prezenta si noi, pe scurt, in randurile de mai jos.
Coroana dentara din zirconiu
Sunt considerate cele mai bune, deoarece ofera dintelui un aspect atat de natural incat cei din jur nici macar nu vor sesiza ca nu este natural. De asemenea, rezistenta unei astfel de coroane este mult superioara celorlalte tipuri, dar are si un dezavantaj: pretul destul de ridicat.
Coroana dentara din ceramica
Un alt tip de coroana dentara este cea la care se foloseste ceramica. Si in acest caz avem de a face cu o rezistenta ridicata si ofera si un aspect placut zambetului tau. Acest tip de coroana dentara este utilizata in special pentru dintii frontali.
Coroana dentara metalo-ceramica
Nu putini sunt cei care opteaza pentru acest gen de coroana dentara deoarece este mai accesibila pentru buzunarul lor, si trebuie sa recunoastem ca nu sta prea rau nici din punct de vedere estetic, si se mai bucura si de o rezistenta destul de buna.
Cele mai importante avantaje ale coroanelor dentare
Exista destule avantaje ale coroanelor dentare, si in primul rand vorbim de cel legat de estetica. Atunci cand apelezi la profesionisti, vei avea parte de o restaurare protetica de calitate, care imita perfect structura si forma dintelui tau natural.
Acesta din urma are nu doar un aspect placut, ci este si refacut din punct de vedere functional. De asemenea, timpul de tratament nu este unul indelungat, ceea ce este pur si simplu perfect!
La fel de rapida este si acomodarea, iar intretinerea coroanei dentare nu implica altceva decat o buna igiena dentara, asa cum de altfel ar trebui sa procedezi si in cazul dintilor tai naturali.
Foto: Freepik
Ma bucur ca am descoperit acest articol, pentru ca mi-a oferit o perspectiva noua asupra subiectului tratat. Este evident ca autorul s-a documentat temeinic si a abordat problema din mai multe unghiuri.
Articolul este foarte bine documentat si ofera multe informatii utile despre topicul abordat. Sunt impresionat de profunzimea analizei prezentate si de modul in care sunt explicate conceptele cheie.
Ma bucur sa vad ca se promoveaza beneficiile sportului in acest articol. Sper ca tot mai multi oameni sa constientizeze importanta miscarii regulate pentru o viata mai echilibrata si plina de energie.
Felicitari pentru abordarea acestui subiect important! Sportul nu ar trebui sa fie privit doar ca o activitate optionala, ci ca o necesitate pentru imbunatatirea starii noastre de sanatate fizica si mentala.
Articolul este foarte bine documentat si ofera informatii utile despre beneficiile sportului pentru sanatatea noastra. Este important sa constientizam rolul activitatii fizice in mentinerea unei vieti sanatoase.