Iti place natura, vrei sa patrunzi in maretia ei si sa te pierzi in frumusetea peisajelor fascinante, vrei sa faci miscare in aer curat si sa te bucuri de experiente inedite, atunci alege sa pornesti in drumetii ori de cate ori ai o zi libera sau atunci cand esti in vacanta la munte. Natura cu toata frumusetea si perfectiunea ei, te va incarca cu multa energie si vitalitate, va diminua efectele stresului acumulat si iti va oferi echilibru si liniste.
Drumetiile montane
Fie ca dedici o singura zi unei drumeti montane, fie ca esti in vacanta intr-o locatie si doresti sa petreci cateva ore departe de zumzetul oamenilor, a pleca la pas pe carari de munte se va dovedi o experienta speciala si foarte antrenanta. Imbraca un echipament adecvat, haine din fibre naturale si incaltaminte cu talpa antiderapanta.
Pregateste-ti cu atentie rucsacul de drumetie, fara a uita vreun lucru important si necesar. Din rucsacul tau nu ar trebui sa lipseasca o geaca de ploaie, un tricou si sosete de schimb, ochelari de soare, o sapca in cazul in care nu pleci cu ea pe cap si protectia solara daca ai ales o zi cu soare puternic.
Nu uita sticla de apa si cutia cu gustari, necesara pentru a-ti reimprospata fortele. Pregateste servetele umede si uscate, o substanta dezinfectanta, cativa plasturi si o solutie anti insecte.
Muntele este provocator si este posibil sa fii pus in situatii solicitante, astfel ca este necesar sa fii pregatit. Este indicat sa ai in rucsac o pereche de manusi, un briceag, o lanterna si o bricheta.
Nu uita de momentele de repaos, astfel ca iti vei pregati un aparat foto, un termos cu cafea si o narghilea electronica, creandu-ti un cadru placut in care sa te bucuri de linistea si frumusetea naturii.
Drumetiile impreuna cu cei mici
Este foarte placut, instructiv si educativ ca parintii sa porneasca in drumetii impreuna cu cei mici. Copiii isi vor dezvolta spiritul de aventura, vor invata sa se orienteze si sa iubeasca natura.
Alege trasee montane cu dificultate redusa, nu te aventura pe carari nemarcate si nu adopta catararile periculoase sau alpinismul. Stabileste cu atentie tot traseul, incercand sa il finalizati inainte de a se intuneca.
Pregateste-te un rucsac generos, din care, pe langa cele necesare tie ca adult, sa nu lipseasca apa, gustarile reci si fructele, cateva dulciuri si hainute de schimb.
Chiar daca este cald, nu pleca fara gecile sau pelerinele de ploaie. Nu uita de protectia de soare pentru copii, dar nici de plasturii calmanti pentru intepaturile de insecte.
Copiii sunt curiosi si nazdravani, astfel ca pregateste-te pentru julituri si lovituri, punand in rucsac substante dezinfectante si plasturi. Nu uita de pungutele din plastic, cei mici fiind mari amatori de colectionat pietre, conuri, ghinde sau alte elemente care le atrag atentia pe cararile de munte.
De mare ajutor, in rucsacul de drumetii iti va fi o harta locala, pe care cei mici vor invata sa urmareasca un traseu si sa stabileasca unul nou. Drumetiile pe carari montane se vor desfasura fara incidente, atata timp cat respectati marcajele, nu va aventurati pe carari cu grad mare de dificultate si ai la indemana tot ceea ce stii ca le va fi necesar copiilor, dar si adultilor.
Felicitari autorului pentru articolele informative pe care le publica! Apreciez efortul depus pentru a aduce in atentia cititorilor subiecte relevante si actuale.
Sunt de acord cu punctele aduse in discutie in acest articol. Este important sa fim constienti de impactul pe care il avem asupra mediului inconjurator si sa luam masuri pentru a-l proteja.
Este impresionant sa vezi cum acest articol analizeaza in detaliu diferite aspecte legate de subiect. Autorul a facut o munca excelenta de cercetare si redactare.
Articolul este foarte bine documentat si ofera multe informatii interesante despre subiectul abordat. Mi-a placut modul in care autorul a prezentat datele si argumentele sale.