Bronsiolita este o infectie comuna a tractului respirator pe care sugarii si copiii mici o fac, de obicei, pe timpul sezonului rece, dar nu numai. De obicei, aceasta nu este grava si majoritatea cazurilor se rezolva de la sine in aproximativ o saptamana, fara efecte pe termen lung.

Cu toate acestea, in unele cazuri, poate duce la complicatii, cum ar fi pneumonia si un risc crescut pentru copii de a face gripa frecvent mai tarziu in viata. Daca copilul tau are bronsiolita, va trebui sa-l monitorizezi cu atentie pentru a depista semnele timpurii ale oricaror complicatii secundare care pot aparea. Iata ce trebuie sa stii despre bronsiolita la copii.

Ce este bronsiolita?

Cuvantul bronsiolita este de fapt un termen general folosit pentru a descrie inflamatia cailor respiratorii mici din plamani, numite bronsiole. Infectia duce la obstructia bronsiolelor, aerul nu mai poate iesi din plamani si acest lucru determina respiratia suieratoare, epuizanta.

Infectia este frecventa la copii, explicatia fiind aceea ca ei intra in contact cu diferiti germeni pentru care nu au imunitate. Bronsiolita are o cale de transmitere foarte asemanatoare cu gripa.

Cum apare bronsiolita?

Simptomele bronsiolitei includ tuse, respiratie suieratoare, secretii nazale, nas infundat, febra ussoara. In primele zile, simptomele si semnele bronsiolitei pot fi confundate cu cele ale unei raceli.

Tratamentul pentru bronsiolita

Pentru bronsiolita, tratamentul se concentreaza pe ingrijirea de sustinere. Aceasta poate include mentinerea hidratarii copilului, asigurarea ca are suficient oxigen si tratarea oricaror infectii secundare care pot aparea.

Antibioticele nu sunt recomandate in majoritatea cazurilor de bronsiolita. Pentru a evita disconfortul creat de obstructia bronsiolara este important sa ai in vedere fluidificarea secretiilor bronsice ale copilului folosind terapia cu aerosoli marini cu Tonimer monodoze Aerosol.

In Tonimer Aerosol prospect vei vedea ca acest produs contine 100% apa de mare, solutie hipertonica sterila, fiind indicat in afectiunile acute si cronice ale tractului respirator inferior, printre care si bronsiolita la copii.

Tot in acelasi Tonimer prospect pentru Aerosol Monodoze, vei vedea ca produsul nu contine conservanti, are o salinitate de 3% si este potrivit pentru nou-nascuti, copii si adulti.

Cand trebuie sa mergi la doctor cu copilul?

Daca observi la copil ca are dificultati sa manance sau sa bea, iar respiratia lui devine mai rapida sau mai greoaie, mergi la medic. Acest lucru este esential daca copilul are varsta mai mica de 12 saptamani sau are alti factori de risc pentru bronsiolita – inclusiv nasterea prematura sau o afectiune cardiaca sau pulmonara.

Trebuie chemat medicul in cazul in care copilul are unul dintre urmatoarele simptome: respiratie suieratoare, respiratie accelerata, dificultate la inghitit, apatie, scaderea apetitului, cianoza – copilul capata o nuanta albastruie la nivelul buzelor si ochilor.

Cheia pentru tratarea bronsiolitei la copii este reducerea simptomelor si prevenirea oricaror complicatii, cum ar fi o infectie secundara. Daca sugarul are bronsiolita, va trebui sa il monitorizezi cu atentie pentru semnele timpurii ale oricaror complicatii secundare care pot aparea.

7 thoughts on “Bronsiolita la copii: cum o previi si cand sa mergi la doctor?

  1. Ma bucur ca am descoperit acest articol pentru ca mi-a deschis noi perspective asupra unui subiect pe care nu-l stiam foarte bine. Autorul a reusit sa transmita informatiile intr-un mod clar si captivant, ceea ce m-a facut sa citesc cu mare atentie tot continutul.

  2. Articolul este foarte interesant si informativ, oferind o perspectiva detaliata asupra subiectului abordat. Mi-a placut modul in care autorul a prezentat informatiile si argumentele sale. Sunt curios sa aflu mai multe despre acest subiect in viitor.

  3. Am fost impresionat de profunzimea analizei prezentate in acest articol. Autorul a reusit sa aduca in discutie multiple perspective asupra subiectului si sa ofere o imagine completa asupra acestuia. Recomand cu caldura acest articol tuturor celor interesati de tema abordata.

  4. Articolul este foarte interesant si mi-a adus multe informatii noi despre subiectul abordat. Mi-a placut modul in care autorul a prezentat argumentele si a sustinut punctele sale de vedere. Sper sa citesc si alte articole de acest gen in viitor.

  5. Acest articol m-a facut sa reflectez asupra modului in care folosesc aplicatiile mobile si asupra impactului lor asupra sanatatii mentale. Consider ca este esential sa fim atenti la timpul petrecut online si sa ne protejam de efectele negative ale dependentei de tehnologie.

  6. Sunt de acord cu punctele prezentate in articol si consider ca este foarte important sa fim constienti de implicatiile pe care le are utilizarea acestor aplicatii asupra vietii noastre. Este necesar sa avem o abordare responsabila atunci cand folosim tehnologia.

  7. Articolul este foarte interesant si relevant pentru mine deoarece abordeaza o tema importanta in domeniul tehnologiei. Imi place modul in care autorul explica avantajele si dezavantajele utilizarii acestor aplicatii.

Comments are closed.